رهبران «گروه ۲۰» شامل کشورهایی با اقتصادهای برتر دنیا که در ریودوژانیرو برای بررسی مسائل جهانی گرد هم جمع شده بودند، روز سهشنبه نوزدهم نوامبر (۲۹ آبان) بیانیه پایانی نشست خود در سال ۲۰۲۴ را منتشر کردند.
نشست امسال تحت تاثیر درگیریهای جهانی از جمله جنگ اسرائيل در غزه و لبنان و همچنین ادامه نبرد روسیه و اوکراین قرار داشت و رهبران اقتصادهای بزرگ جهان در بیانیه پایانی گروه ۲۰، تاکید کردند که خواستار آتشبس «جامع» در غزه و لبناناند.
در بیانیه آنها بر «نگرانی عمیق در مورد وضعیت انسانی فاجعهبار در غزه» تاکید شد. این قدرتها همچنین از تشدید تنش در لبنان ابراز نگرانی کردند و خواستار آتشبسی شدند که به شهروندان اسرائیلی و لبنانی امکان میدهد به خانههایشان در دو طرف مرزهای تعیینشده بازگردند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
آنها همچنین بر لزوم همکاری در زمینه تغییرات اقلیمی، کاهش فقر و اخذ مالیات از افراد فوقثروتمند تاکید کردند.
پس از اینکه واشینگتن برای حمله به خاک روسیه با موشکهای دوربرد ایالات متحده به کییف چراغ سبز نشان داد، در روز اول این اجلاس دوروزه درباره اوکراین بحث شد. با این حال رهبران گروه ۲۰ در بیانیه پایانی، در مورد جنگ اوکراین به اجماع محدودی دست یافتند و در نهایت با عباراتی محتاطانه، تاکید کردند که از «همه ابتکارات مرتبط و سازنده که از صلح جامع، عادلانه و بادوام حمایت میکند» استقبال میکنند. این کشورها در حالی که «تهدید یا استفاده از زور برای تصاحب ارضی» را محکوم کردند، به تجاوز روسیه هیچ اشارهای نداشتند.
به دلیل صدور حکم بازداشت ولادیمیر پوتین در دادگاه کیفری بینالمللی، رئیسجمهوری روسیه در این نشست حضور نداشت. در عوض، سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه، به نمایندگان کشورهای گروه ۲۰ پیوست.
نشست سالانه رهبران ۲۰ قدرت بزرگ اقتصادی جهان روز دوشنبه در ریودوژانیرو، دومین شهر بزرگ برزیل، برگزار شد و شعار امسال آن «ایجاد دنیایی عادلانه و سیارهای پایدار» بود.
بر اساس بیانیه پایانی این نشست، رهبران حاضر در برزیل تاکید کردند که کشورهای مختلف جهان باید تا پایان اجلاس کاپ۲۹ که در باکو در حال برگزاری است، بر سر میزان پولی که کشورهای ثروتمند باید برای اقدامهای محیطزیستی به کشورهای در حال توسعه بپردازند، به توافق برسند. با این حال آنها تصریح نکردند چه کسی این بودجه را تامین میکند و چه برنامه و راهکار مشخصی برای این تامین مالی در نظر گرفته شده است.
لوییز ایناسیو لولا داسیلوا، رئیسجمهوری چپگرای برزیل، روز دوشنبه در این اجلاس، تشکیل یک اتحاد جهانی برای مبارزه با فقر و گرسنگی را اعلام کرد. او در عین حال تاکید کرد که چالشهایی مانند فقر و گرسنگی «نتیجه کمبود مواد کافی در جهان یا پدیدههای طبیعی نیستند» بلکه «محصول تصمیمهای سیاسی»اند.
در ابتدا اعلام شد که آرژانتین به رهبری رئیسجمهوری راستگرای این کشور، خاویر مایلی، تنها کشور گروه ۲۰ است که از این ائتلاف حمایت نکرده اما سپس در حساب گروه ۲۰ در شبکه اجتماعی ایکس اعلام شد که آرژانتین نیز به این ائتلاف پیوسته است. هدف این ائتلاف که برخی موسسات مالی و نهادهای خیریه بزرگ حامی مالی آناند، ریشهکن کردن گرسنگی تا سال ۲۰۳۰ اعلام شده است.
Argentina joins the Global Alliance Against Hunger and Poverty!
— G20 Brasil (@g20org) November 19, 2024
Launched at the G20 Summit, the Alliance now brings together 82 countries and 148 founding members, with the goal of eradicating hunger by 2030.
Read the article https://t.co/hlYX3mMNxo
آرژانتین با چندین نکته در بیانیه نهایی گروه ۲۰ هم مخالفت کرد، از جمله محتوای مربوط به برنامه قبلی توسعه پایدار سازمان ملل در سال ۲۰۳۰ که مایلی از آن بهعنوان «برنامه فراملی با ماهیت سوسیالیستی» یاد کرد.
گروه ۲۰ شامل ۱۹ کشور و همچنین اتحادیه اروپا و اتحادیه آفریقا است. ایالات متحده آمریکا، آرژانتین، استرالیا، برزیل، کانادا، چین، فرانسه، آلمان، هند، اندونزی، ایتالیا، ژاپن، مکزیک، روسیه، عربستان سعودی، آفریقای جنوبی، ترکیه، کره جنوبی و بریتانیا کشورهای گروه ۲۰ را تشکیل میدهند.